Tips & Råd

Känner du också att det är jobbigt att städa? Att bara tanken på att ta tag i diskhögen, moppa golven eller städa badrummet får dig att bli trött? Ett bra första redskap och en stor hjälp kan vara en checklista. Då kan du bocka av efterhand som arbetet blir gjort och man kan spara lite tills nästa gång du har tid, eller så blir det lättare att dela ut uppgifter till hela familjen.

 

Ett bra tips är också att ställa en äggklocka eller timer på 10 minuter och städa i varsitt rum. Ni hinner mer än ni tror! Vi svenskar är duktiga på att städa, vi är medvetna om hur våra hem ser ut och tänker på allergier och liknande risker. Vi kan också spara energi om vi städar oftare, tex om vi dammsuger bakom kylen eller bakom tv:n. Och vem vill att katten ska bli ivägjagad av dammråttor?

Rut-avdrag är en förkortning för Rengöring, Underhåll och Tvätt. Avdraget innebär en möjlighet för privatpersoner att få skattereduktion för hushållsnära tjänster. Begreppet RUT har använts flitigt sedan skattereformen infördes den 1 Juli 2007.

Hushållsnära tjänster

Hushållsnära tjänster innefattar tjänster i privathem. Tjänsterna ska utföras i eller i nära anslutning till din eller dina föräldrars bostad. Arbetet kan till exempel vara barnpassning, dammsugning, klippning av gräsmattan, städning eller fönsterputsning. I hushållsnära tjänster ingår inte material och förbrukningsvaror. Inte heller ingår transport i samband med husarbetet. Som ordet antyder är det just tjänster och arbete avdraget avser.

Byggstädning

Har du renoverat eller byggt ett nytt hus? Då vet du att det krävs en rejäl byggstädning! Stort arbete, men med lite planering kommer det gå lättare än du tror. Drar du dig för att byggstäda själv? Många firmor specialiserar sig på att utföra byggstädning. Firmorna är ofta väldigt noggranna och har i många fall väldigt effektiva maskiner till hjälp. I dag kan du nyttja det så kallade RUT avdraget för att täcka en del av arbetskostnaden. RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt. Avdraget möjliggör hjälp med hushållsnära tjänster. Om du vill genomföra byggstädningen själv kan det vara bra med en lista över saker du behöver. Dessutom kan det vara bra att låna eller hyra en grovdammsugare. Med en planeringslista kan du se hur långt du kommit i arbetet och stryka den städning som redan är genomförd.


Alla våra företag är godkända

Alla våra anslutna företag är godkända och uppfyller kriterierna för våra kvalitéts- och trygghetskrav. Såsom att alla lagstadgade tillstånd och försäkringar finns (f-skatt, moms etc). Samt att all personal är utbildad för de uppdrag de skall genomföra.

Senaste offerterna

Flyttstädning, Mölndal

2018-02-26 18:42:26


Flyttstädning, Botkyrka

2018-01-29 10:04:36


Städning av bostad, Solna

2017-11-29 23:00:28


Städning av företagslokal, Knivsta

2017-11-22 09:41:57


Städning av bostad, Sigtuna

2017-11-08 22:58:33


Städning av bostad, Stockholm

2017-10-31 18:01:15


Städning av bostad, Knivsta

2017-10-18 22:08:53