Hitta rätt byggstädning till rätt pris

Få erbjudanden från flera firmor. Spara tid och pengar.

Få offerter på byggstädning från flera städfirmor

Ska du renovera, bygga om eller bygga ut? Innan du kan flytta in eller börja använda utrymmet som vanligt igen behövs en byggstädning för att få bort eventuellt farligt damm, färgfläckar och byggrester.

En byggstädning innebär att man städar bort byggdamm, spån och restprodukter efter byggarbeten som renovering och nybyggnation. Städfirman brukar även kunna slänga byggsopor och skräp åt dig i samband med städningen.

En byggstädning kräver specialutrustning och är därför inte som en vanlig hemstädning. Därför finns det även firmor som inriktar och specialiserar sig på just byggstädning.

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Välj vilket arbete du har utfört och vad du vill ska ingå i städningen.

2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 städfirmor som är verksamma i ditt område. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.

3. Välj städfirma. Välj sedan den städfirma du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting när du fyller i formuläret.

Få offerter på byggstädning

Vad ingår i byggstädning?

Exakt vad som ingår i byggstäd skiljer sig mellan olika städfirmor, och upplägget kan variera. Det är dock vanligt att man delar upp byggstädningen i två etapper: grovstädning och finstädning/slutstädning.

En grovstädning är en grundligare typ av städning. Då städar man undan smuts, damm och byggrester så att bygget kan besiktigas. Grovstädning kan även ske löpande under byggprojektet för att skapa en bättre och hälsosammare arbetsmiljö.

När bygget och grovstädningen är klar kan man behöva en finstädning, som liknar en flyttstädning. Då genomför man en mer omfattande och noggrann städning så att bostaden eller lokalen blir helt inflyttningsklar.

Vissa städfirmor inkluderar både grov- och finstädningsmomenten i sin byggstädning. Andra erbjuder finstädning som en kompletterande tjänst och vissa firmor erbjuder inte finstädning alls. Därför bör du alltid fråga städfirman vad som ingår i deras byggstädning.

När du fyller i formuläret på den här sidan får du välja vad du vill ha inkluderat i din byggstädning. Din förfrågan matchas sedan med upp till 3 städfirmor som erbjuder dessa städtjänster.

Få offerter på byggstäd

Exempel på byggstädning

Nedan följer ett exempel på vad som kan inkluderas i en byggstädning där både grov- och finstädning ingår.

Grovstädning
 • Dammsugning
 • Fönsterputsning
 • Torka av väggar
 • Ta bort gips, papp, kartong, spån, tejp, färgrester och andra byggrester
 • Bortforsling av skräp och byggsopor
Finstädning
 • Dammsugning och våttorkning av golv
 • Dammtorkning av ytor, dörrar, fast belysning, garderober, lister, eluttag och element
 • Rengöring av vitvaror, mikrovågsugn och köksfläkt
 • Rengöring av köksskåp och badrumsskåp
 • Rengöring av toalett, tvättställ, badkar/dusch, tvättmaskin och torktumlare
 • Rengöring av kakel och klinkers
 • Rengöring av golvbrunn, rör och vattenledningar

Rutavdrag för byggstädning

När du anlitar byggstädning har du rätt till rutavdrag. Du kan alltså göra avdrag på upp till 50 % av arbetskostnaden. Det innebär att du kan spara mycket pengar om du har rutavdrag kvar att nyttja.

Läs mer

Få offerter nu

Fyll i formuläret och få kostnadsfria offerter från upp till 3 firmor. Välj det bästa erbjudandet du får och njut av ett rent hem.

Fyll i formuläret