Kundservice

Här hittar du svar på dina undringar om den kostnadsfria offert- och jämförelsetjänsten Städa.se, samt svar på vanliga frågor om städning och städfirmor.

Allmänt


Hur fungerar Städa.se?

Städa.se är en offerttjänst där du enkelt får kontakt med upp till tre intresserade städfirmor nära dig. Genom att jämföra offerter från flera städfirmor säkerställer du att du inte betalar för mycket. Städfirmorna vet att de konkurrerar med varandra om dig som kund och ger dig därför sina bästa erbjudanden.

Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret. Vi väljer då ut de städfirmor som är mest intresserade av att få dig som kund. De kontaktar dig och du kan sedan tacka ja till ett erbjudande eller tacka nej till alla. Tjänsten har inga bindningar och är helt kostnadsfri.

De företag som har anslutit sig till Städa.se betalar oss en summa för att komma i kontakt med dig. Varken vi eller städfirmorna sparar dock dina kontaktuppgifter eller säljer dem vidare. Tjänsten följer alla de regler om integritetsskydd som finns. Läs mer om hur Städa.se behandlar dina personuppgifter i vår dataskyddspolicy.

Kostar det något att använda Städa.se?

Nej, det är helt kostnadsfritt att använda Städa.se. Det enda det kostar dig är några minuter av din tid – och de minuterna kan spara dig mycket pengar. Genom att jämföra flera städfirmor säkerställer du att ditt val blir så bra som möjligt till ett så bra pris som möjligt.

Städfirmorna betalar en fast summa för att få möjlighet att konkurrera med varandra om dig som potentiell kund. Det gör att vi kan hålla det enkelt och kostnadsfritt för dig att få bra offerter.

Är Städa.se en städfirma?

Nej, Städa.se är inte en städfirma. Städa.se är en offerttjänst som hjälper dig att hitta städfirmor.

Städa.se står helt oberoende från branschens aktörer. Vi är varken knutna till någon städfirma eller branschorganisation. Städa.se är endast en marknadsplats där städfirmor och privat- eller företagskunder kan mötas.

Kan Städa.se hjälpa mig med städning?

Städa.se är inte en städfirma och erbjuder ingen direkt städhjälp eller några direkta städtjänster. Däremot är Städa.se en offerttjänst som hjälper dig att hitta städfirmor.

När du fyller i formuläret på Städa.se får du offerter från upp till tre städfirmor nära dig. Du kan då jämföra städfirmorna och deras priser, för att sedan enkelt välja den städfirma som passar dig bäst.

Vilka städtjänster kan jag få offerter på?

Med Städa.se kan du få offerter på flera olika städtjänster, oavsett om du efterfrågar offerter som privatperson, företagskund eller representant för en bostadsrätts­förening. Samtliga städtjänster du kan få offerter på hittar du genom att fylla i formuläret.

Några av de vanligaste städtjänsterna som efterfrågas via Städa.se är:

  • Regelbunden hemstädning och veckostädning
  • Storstädning och engångsstädning
  • Kontorsstädning och lokalvård
  • Trapphusstädning och städning av gemensamma utrymmen
  • Flyttstädning
  • Dödsbostädning
  • Fönsterputsning

Vilka står bakom Städa.se?

Städa.se drivs av företaget Nettbureau som är en av Skandinaviens ledande producenter av jämförelse- och offerttjänster. Vi har över 10 års erfarenhet av att utveckla och driva dessa tjänster. Utöver att hitta rätt städfirma har vi genom åren även hjälpt tusentals människor med att hitta bland annat rätt elavtal, försäkring, bredband, hantverkare, mäklare och flyttfirma.

Städa.se står helt oberoende från branschens aktörer. Vi är varken knutna till någon städfirma eller branschorganisation.

Läs mer: Om Städa.seDin förfrågan på Städa.se


Varför har jag bara matchat med en städfirma? Då kan jag ju inte jämföra!

Normalt sett blir du kontaktad av flera städfirmor (dock maximalt 3 stycken). Ibland blir det inte så och det beror på flera samverkande faktorer, till exempel var du bor och om du är ute efter regelbunden hemstädning eller en rejäl engångsstädning. På vissa platser i Sverige saknar vi aktiva städfirmor. På andra platser finns för närvarande bara en aktiv städfirma.

Vi utvecklar dock tjänsten kontinuerligt och allt fler företag ansluter sig, så försök gärna igen efter några veckor. Då kan flera städfirmor ha tillkommit.

Varför får jag besked om att inga städfirmor kan ge mig erbjudanden?

Ibland hittar vi inga städfirmor som kan matcha dina behov. Det beror på att vi just då inte har täckning där du bor eller för den typ av städtjänst du är ute efter.

Vi utvecklar ständigt Städa.se och nya städfirmor ansluter sig regelbundet, så försök gärna igen efter några veckor.

Jag har skickat in en förfrågan och fått besked om att städfirmor ska kontakta mig, men jag har inte hört något från någon. Vad ska jag göra?

I vanliga fall kan det ta 1–2 dagar innan du hör något från städfirmorna. Om du inte har blivit kontaktad av någon städfirma efter 3 arbetsdagar kan du e-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så undersöker vi vad som har hänt.

Jag vill inte bli uppringd. Kan jag få skriftliga erbjudanden?

Om du bara är intresserad av skriftliga erbjudanden, kan du skicka e-post till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta detta, så informerar vi städfirmorna. Då får du endast erbjudanden via e-post eller sms.

Jag ångrar att jag skickade in en förfrågan. Vad ska jag göra?

Om du har skickat in en förfrågan, men av något skäl ångrar dig, kan vi givetvis hjälpa till. Skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så stryker vi din förfrågan. Du kommer då inte att bli kontaktad av någon.

Jag vill inte ha kontakt med en eller flera av de städfirmor som ni uppgivit ska kontakta mig. Kan ni stryka den/dem?

Även om du redan har eller har haft kontakt med något av företagen, är det stor chans att du får ett bättre erbjudande när de vet att du jämför flera städfirmor.

Om du trots allt inte vill bli kontaktad av specifika företag kan du skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta det, så stryker vi din förfrågan till dem.

Måste jag använda ett företag genom Städa.se om jag har använt tjänsten?

Nej, du är aldrig bunden till någonting när du använder Städa.se.

De offerter du får kommer från seriösa städfirmor i ditt närområde och det är ofta tillräckligt för att hitta rätt, men det står dig fritt att även kontrollera med andra företag. Du tjänar på att jämföra ordentligt innan du väljer vilken städfirma du vill gå vidare med.

Hjälper ni mig att välja städfirma?

Nej, Städa.se är en oberoende marknadsplats. Vi kan inte lägga oss i processen mellan dig och städfirmorna.

Däremot är Städa.se en bra hjälp på vägen. Du får på ett enkelt sätt kontakt med städfirmor som är genuint intresserade av att erbjuda dig bra städhjälp. Jämför dem och gör ditt val.

Läs även: 10 tips för dig som ska anlita städhjälpIntegritetsfrågor


Kan jag få offerter utan att fylla i formuläret?

Att fylla i formuläret är tyvärr den enda möjligheten för att vi ska kunna matcha ihop dig och intresserade städfirmor. Vi är dock mycket noga med integritetsskyddet. Läs mer i vår dataskyddspolicy.

Varför måste jag dela med mig av personuppgifter?

Det är för att du ska kunna få personliga erbjudanden och offerter. Det är många faktorer som påverkar kostnaden för städtjänster, så det går inte att få offerter baserat på till exempel endast postnummer. Därför behöver städfirmorna dina kontaktuppgifter.

Den övriga information vi ber om i formuläret behöver vi för att kunna välja ut intresserade städfirmor. Dessutom gör det processen mellan dig och företagen enklare och snabbare. Läs gärna mer i våra användarvillkor.

Hur hanterar ni integritetsfrågor, GDPR och radering av data?

Du som använder Städa.se kan vara trygg med att informationen du fyller i inte används till något annat än att ge dig offerter inom 30 dagar. Informationen om dig kommer inte att användas till något annat eller spridas vidare.

Vi följer noga reglerna om datalagring i GDPR. Om du önskar att all information om dig raderas omedelbart kan du skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så ser vi till att så sker.

Kommer ni att skicka reklam till min e-post? Lägger ni till mig på en mejllista?

Vi har inga e-postlistor och skickar inte ut någon form av marknadsföring via e-post. Givetvis delar vi heller inte din e-postadress med någon annan.

Det enda e-postmeddelande du kommer att få från oss är det som bekräftar att du har skickat in formuläret. Du kommer inte att höra från oss mer.

Om du använder Gmail kan det hända att du ser annonser i din inkorg. Det kan se ut som att vi skickar något till dig, men det är helt enkelt en annonsplacering som Google använder sig av. Städa.se betalar ibland för annonser och då kan det hända att vi dyker upp där. Det är tyvärr inte möjligt att förhindra detta.

För att undgå att exponeras för annonser i din inkorg kan du säkerställa att du har delat upp den enligt Googles standardinställningar (Primär, Social, Kampanj). Då slipper du störas av annonser i din primära inkorg. Läs hur du gör här.Övrigt


Här ovan finns inget svar på min fråga. Vad gör jag?

E-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så återkommer vi med svar.