Artiklar om städning, städfirmor och städhjälp

Här samlar vi tips, tricks och guider som hjälper dig med städning i hemmet och ger dig allt du behöver veta när du ska anlita städfirma.

Städtips och guider

En kvinna putsar ett fönster.
Vad kostar fönsterputs?

Att anlita fönsterputsning är bekvämt och tidssparande. Men den stora frågan för många är vad det kostar. Här reder vi ut vad en fönsterputsning kan kosta dig och vad det är som påverkar priset.

Rengöringsmedel och städutrustning.
10 tips för dig som vill anlita städhjälp

Här är våra 10 bästa tips på hur du kommer igång med städhjälp på ett snabbt och tryggt sätt.

Närbild av ett vitt miniatyrhus som står på en miniräknare.
Rutavdrag på städning – allt du behöver veta

Hur funkar egentligen rutavdrag på städning och städhjälp? Vad ingår och vad ingår inte i avdraget? Här tar vi upp allt du behöver veta om rutavdrag för städning i hemmet.

En kvinna med gula gummihandskar städar köket med en trasa.
Vad kostar hemstädning?

Vad kostar det egentligen att ha städhjälp hemma? I den här artikeln får du läsa om vanliga timpriser för städning och vilka faktorer som påverkar kostnaden.

En kvinna ser ut över ett mycket stökigt rum med städartiklar bredvid sig.
7 tips för att undvika oseriösa städfirmor

Funderar du på att anlita städhjälp, men är orolig för att råka ut för en oseriös städfirma? Här får du reda på hur du enkelt undviker oseriösa företag.

En kvinna plockar undan i ett välstädat hem.
Så håller du rent utan att städa

Det är faktiskt möjligt att sluta städa och ändå leva i ett ständigt rent hem. Allt som behövs är en ny strategi. Här får du våra bästa städtips.

En person som städar handfatet med orange gummihandskar och lila sprayflaska.
Så städar du badrummet i fem enkla steg

Behöver du rengöra duschväggar, badkar eller toalett? Följ denna guide för hur du ska städa badrummet steg för steg – med ett skinande rent resultat!

En halv citron, en skål med bikarbonat och en flaska ättika mot en blå bakgrund.
Städa med bikarbonat och ättika – 19 miljövänliga tips

Visste du att du kan använda dig av bikarbonat och ättika för att städa hemma? I den här artikeln får du tips på hur du blir av med smuts, kalk och lukt utan kemikalier.

Ett välstädat, ljust kontor.
Pris för kontorsstädning: Så mycket kostar det

Vad kostar egentligen kontorsstädning, företagsstädning och lokalvård? Här reder vi ut vad prislappen för kontorsstädning vanligtvis landar på och vilka faktorer som påverkar priset.

Modern och rymlig trappuppgång med hiss.
Vad kostar trappstädning?

Ett rent trapphus är viktigt för trivseln i bostadsrättsföreningen – men vad kostar egentligen trappstädning? Här kan du läsa om vad trappstädning kostar och faktorerna som påverkar priset.

Ett kök och vardagsrum som har julstädats och dekorerats.
Julstädning – checklista och tips

Ett nystädat hem inför jul är inget måste – men det är väldigt trevligt. Här får du en konkret checklista och några råd om hur du kan hantera julstress. Läs också om storstädning som julklapp.