Få bra erbjudanden på hemstädning

Jämför flera städfirmor. Spara tid och pengar.

Jämför erbjudanden på hemstädning

Hitta den bästa och mest prisvärda städhjälpen. På Städa.se jämför du städfirmorna nära dig. Få deras bästa erbjudanden och välj den hemstädning som passar dina behov.

Genom att överlåta hemstädningen till proffs får du både en renare bostad och tid över till mer meningsfulla saker. Men det gäller att hitta en bra städfirma. Genom Städa.se hittar du enklare den rätta.

Få erbjudanden på hemstädning nu

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Beskriv vad du vill ha hjälp med.

2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 städfirmor som är verksamma i ditt område. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.

3. Välj städfirma. Välj sedan den städfirma du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting när du fyller i formuläret.

Vad ingår i en hemstädning?

Att komma hem till en dammfri hall, skinande rena ytor i badrummet och ett glänsande kök är själva grunden för en hemstädning. De flesta städfirmor har satt upp riktlinjer för sina anställda så att detta ska bli gjort så effektivt som möjligt. Det innebär att hemstädningen är en underhållsåtgärd som bör kompletteras med en storstädning några gånger om året.

Saker som brukar ingå i en hemstädning:

 • Dammsugning av golv, mattor, möbler och lister.
 • Moppning av golv
 • Avtorkning av handtag, kontakter, vitvaror, kakel, fönsterbrädor m.m.
 • Putsning av speglar
 • Rengöring av badrum
 • Dammvippning av prydnadsföremål etc.
 • Bäddning av sängar

Saker som inte brukar ingå i varje hemstädning, men som oftast kan beställas separat som en storstädning eller göras enligt ett rullande schema:

 • Fönsterputsning
 • Ugnsrengöring
 • Avtorkning av fettfläckar på böcker, prydnadsföremål etc.
 • Rengöring av spisfläkt
 • Rengöring av vattenlås/avlopp
 • Rengöring inuti lådor, garderober och vitvaror
 • Sanering av kalkavlagringar i badrum

Plocka undan själv inför hemstädning?

Det är vanligast att kunden plockar undan prylar på golv och bord och inte lämnar ett berg av disk på diskbänken. Då kan städpatrullen koncentrera sig på att rengöra ytorna. Det är dock ofta möjligt att komma överens med städfirman om att att de även ska plocka undan saker. Detta innebär dock en högre kostnad eftersom tidsåtgången ökar.

Vad kostar en hemstädning?

Vad en hemstädning kostar beror förstås på dina förutsättningar och behov. Handlar det om en liten lägenhet eller en stor villa med flera badrum? Det kommer att påverka städfirmornas erbjudande och det är något de behöver veta innan de kan ge dig en offert. I en stor villa bör du specificera var du vill ha regelbunden hemstädning. Det kanske inte behövs i vissa biutrymmen. Då kan du räkna bort dessa kvadratmeter.

Priset per städare och timme ligger sedan runt 200 kronor efter RUT-avdrag. Ibland jobbar städarna i par, ibland inte. Slutsumman per städtillfälle beror därför helt på hur mycket som ska städas, om du plockar undan själv etc.

Det är viktigt att du tar in flera offerter från olika städbolag när du vill ha hemstädning. Då kommer du att landa ungefär rätt i pris. Tänk dock på att priset inte är det enda du ska jämföra. Det handlar mest om att få förtroende för städfirmans upplägg, för att sedan känna sig trygg med hur hemmet hålls välstädat.

Ta in offerter nu

RUT-avdraget

Hemstädning berättigar till ett så kallat RUT-avdrag. Detta är ingenting som du måste ansöka om, det sköts av städfirman och Skatteverket. Det du bör kolla är att det pris städfirman uppger är efter RUT-avdrag (så brukar det vara) och att städfirman tänker använda sig av RUT. Du bör också vara medveten om att utrymmet för RUT och ROT är 75 000 kronor om året per vuxen person i hushållet. Minsta utrymmet för RUT är 25 000 kronor. Regelbunden hemstädning under ett år hamnar normalt inom denna gräns.

Hur ofta ska man ha hemstädning?

En utgångspunkt som många börjar med är hemstädning varannan vecka. I ett hushåll med flera personer och exempelvis små barn kan hemstädning varje vecka behövas för att upprätthålla bostadens fräschör. Detta är förstås även något du kan ändra i kontakten med den städfirma du väljer.

Att ta hjälp med hemstädningen kan öka livskvaliteten och spara mycket tid. Exakt hur ofta och när en hemstädning ska kompletteras med en storstädning brukar visa sig och är enkelt att ordna med den städfirma du får förtroende för.

Hitta rätt städfirma

Fyll i formuläret och få kostnadsfria offerter på hemtädning från upp till 3 städfirmor. Välj det bästa erbjudandet.

Boka hemstädning nu

check icon

Spara tid.

Lägg inte mer tid på att leta. Låt städfirmorna komma till dig med konkreta erbjudanden.

check icon

Spara pengar.

Städfirmorna vet att de konkurrerar med andra. Därför får du deras bästa priser.

check icon

Alltid gratis.

Tjänsten är helt kostnadsfri. Du förbinder dig inte till något när du använder den.

Få erbjudanden nu!