Få bra erbjudanden på storstädning

Jämför flera städfirmor. Spara tid och pengar.

Jämför erbjudanden på storstädning

Hitta den bästa och mest prisvärda städhjälpen. På Städa.se jämför du städfirmor nära dig. Få deras bästa erbjudanden och välj den storstädning som passar dina behov.

En ordentlig genomstädning av bostaden tar mycket tid. Genom att överlåta storstädningen till proffs får du både en renare bostad och tid över till mer meningsfulla saker, men det gäller att hitta en bra städfirma. Genom Städa.se hittar du enklare den rätta.

Få erbjudanden på storstädning nu

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Beskriv vad du vill ha hjälp med.

2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 städfirmor som är verksamma i ditt område. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.

3. Välj städfirma. Välj sedan den städfirma du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting när du fyller i formuläret.

Vad ingår i en storstädning?

Att få hemmet riktigt rent i grunden innebär att göra allt det där många drar sig för. Putsa fönster, rengöra i lådor och öppna avloppets vattenlås. De flesta städfirmor erbjuder sig att göra detta. Det är en åtgärd som kompletterar regelbunden hemstädning.

Saker som brukar ingå i en storstädning:

 • Dammsugning av golv, mattor, möbler och lister.
 • Moppning av golv
 • Avtorkning av handtag, kontakter, vitvaror, kakel, fönsterbrädor m.m.
 • Putsning av speglar
 • Fönsterputsning
 • Ugnsrengöring
 • Avtorkning av damm- och fettfläckar på alla ytor inklusive böcker, prydnadsföremål etc.
 • Rengöring av spisfläkt
 • Rengöring av vattenlås/avlopp
 • Rengöring inuti lådor, garderober och vitvaror
 • Sanering av kalkavlagringar i badrum

Vad kostar en storstädning?

Det beror på förstås på dina förutsättningar och behov. Handlar det om en liten lägenhet eller en stor villa med flera badrum? Det kommer att påverka städfirmornas erbjudande och det är något de behöver veta innan de kan ge dig en offert. Priset per städare och timme ligger runt 200 kronor efter RUT-avdrag. Ibland jobbar städarna i par, ibland inte. Räkna med minst en hel dags arbete för att genomföra alla moment en storstädning kräver.

Slutsumman brukar hamna på minst 1000 kronor för en lägenhet och 2000 kronor för en villa. Men det kan bli betydligt mer beroende på hur noggrant städningen utförs och vilka krav du som kund har. Tänk dock på att en storstädning inte är samma sak som en renovering. Skavanker går inte att tvätta bort.

För att få ett bra pris på storstädningen är det viktigt att du tar in flera offerter från olika städbolag. Då kan du jämföra och hitta det pris och den städning som är rätt för dig. Det är viktigt att få förtroende för städfirman och känna sig trygg med hur jobbet utförs. En storstädning ska vara något bra som du bjuder dig själv på.

Ta in offerter nu

RUT-avdraget

Storstädning berättigar till ett så kallat RUT-avdrag. Detta är ingenting som du måste ansöka om, det sköts av städfirman och Skatteverket. Det du bör kolla är att det pris städfirman uppger är efter RUT-avdrag (så brukar det vara) och att städfirman tänker använda sig av RUT. Du bör också vara medveten om att utrymmet för RUT och ROT är 75 000 kronor om året per vuxen person i hushållet. Minsta utrymmet för RUT är 25 000. Några storstädningar om året hamnar med god marginal under denna gräns.

Hur ofta ska man ha en storstädning?

Klassikern är att storstäda två gånger om året. På våren när solen obarmhärtigt avslöjar de smutsiga fönstrena och det fläckiga köket, samt sent på hösten när man vill ha ett rent hem inför jul och all den tid man spenderar inomhus under vintern.

Det finns dock inga regler. Du bestämmer dig för att ta städhjälp för en storstädning när du behöver. Kanske inför ett stort evenemang eller om du ska hyra ut din bostad? Hittar du rätt städfirma är möjligheterna många.

Hitta rätt städfirma

Fyll i formuläret och få kostnadsfria offerter på storstädning från upp till 3 städfirmor. Välj det bästa erbjudandet.

Boka storstädning nu

check icon

Spara tid.

Lägg inte mer tid på att leta. Låt städfirmorna komma till dig med konkreta erbjudanden.

check icon

Spara pengar.

Städfirmorna vet att de konkurrerar med andra. Därför får du deras bästa priser.

check icon

Alltid gratis.

Tjänsten är helt kostnadsfri. Du förbinder dig inte till något när du använder den.

Få erbjudanden nu!