Hitta den bästa lokalvårdaren

Välj rätt städfirma. Spara tid och pengar.

Jämför erbjudanden på lokalvård

På Städa.se hittar du den rätta städfirman för era behov av lokalvård. Jämför städfirmornas bästa offerter och välj den som passar er bäst.

Lokalvård innebär att hålla lokaler dit många människor har tillträde rena och trevliga. Det kan handla om kontor, butiker, skolor, mötesplatser, industrier, lagerlokaler med mera. Stora ytor ska städas kontinuerligt, samtidigt som nedsmutsningen kan vara kraftig.

Regelbunden och högkvalitativ lokalvård kräver en professionell städfirma och du bör jämföra flera innan du bestämmer dig.

Få erbjudanden från flera städfirmor nu

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Beskriv vad du vill ha hjälp med.

2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 städfirmor som är verksamma i ditt område. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.

3. Välj städfirma. Välj sedan den städfirma du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting när du fyller i formuläret.

Vad ingår i lokalvård?

Begreppet lokalvård ansågs till en början bara vara en förskönande omskrivning för "städning", men det ligger en hel del i att det handlar om lokaler som ska vårdas, för att fortsätta vara en inbjudande och bra miljö för de människor som vistas där. Det handlar till exempel om att kontorets heltäckningsmattor ska se fräscha ut samtidigt som köket och toaletterna ska hållas felfria.

I en typisk lokalvård ingår:

 • Dammsugning
 • Moppning/våttorkning
 • Avtorkning av ytor, lister, knappar etc.
 • Toalettstädning
 • Rengöring av eventuella kök

En lokalvårdare bör även kunna hantera skur- och polermaskiner som gör arbetet smidigare, samt vara insatt i korrekt användning av kemtekniska produkter.

Yrkesbevis för lokalvårdare

Alla lokalvårdare har inte yrkesbevis och de kan vara duktiga lokalvårdare ändå, men de städfirmor som kan erbjuda lokalvårdare med yrkesbevis brukar använda detta som en kvalitetsstämpel. Yrkesbevisen utfärdas av Servicebranschens yrkesnämnd (SRY) efter genomgången kurs ledd av diplomerade SRY-handledare. En lokalvårdare med yrkesbevis har genomgått examination i praktiska och teoretiska utbildningsmoment för att på så sätt lära sig städa korrekt och effektivt.

Utbildningsmoment enligt SRY:

 • Städningens grunder
 • Organisation och ekonomi
 • Lärande organisation
 • Ergonomi, friskvård, arbetsmiljö och miljö
 • Service och kvalitet
 • Kem-tekniska produkter
 • Redskap och maskiner
 • Golv- och inredningsmaterial

Att tänka på när du ska välja lokalvårdare

Arbetsplatser, skolor och sjukhus är miljöer där många människor tillbringar mycket tid i och då är det viktigt med kontinuerlig renhållning av hög kvalitet. Tänk därför på att en etablerad städfirma med flera anställda har större möjlighet att upprätthålla ett städschema om någon till exempel blir sjuk. Samtidigt är det viktigt med det personliga engagemanget hos lokalvårdaren.

En fast lokalvårdare kan bli en tillgång på till exempel en arbetsplats, eller så passar det bättre med lokalvårdare som städar efter stängning och inte blir en del av verksamheten. Det finns många möjligheter och du bör diskutera med flera städföretag för att hitta den lösning som bäst passar era behov.

Pris för lokalvård

Kostnaden för lokalvårdaren beror främst på hur stora ytor som ska städas, när städning ska ske och hur många toaletter det är. En typisk timkostnad för lokalvård är drygt 300 kronor plus moms. Det stora kontoret som vill ha städning varje dag kvällstid får med all sannolikhet punga ut med tiotusentals kronor i månaden, medan den lilla byrån som nöjer sig med veckostädning kan komma undan med en tusenlapp eller två.

Få erbjudanden från flera städföretag

Hitta rätt städfirma

Fyll i formuläret och få kostnadsfria offerter på lokalvård från upp till 3 städfirmor. Välj det bästa erbjudandet.

Boka lokalvård nu

check icon

Spara tid.

Lägg inte mer tid på att leta. Låt städfirmorna komma till dig med konkreta erbjudanden.

check icon

Spara pengar.

Städfirmorna vet att de konkurrerar med andra. Därför får du deras bästa priser.

check icon

Alltid gratis.

Tjänsten är helt kostnadsfri. Du förbinder dig inte till något när du använder den.

Få erbjudanden nu!